Slagingspercentage

Bij Verkeersschool Regio Achterhoek hechten we veel waarde aan de kwaliteit en effectiviteit van onze rijopleiding. Een belangrijke maatstaf voor onze prestaties is het slagingspercentage, dat aangeeft hoeveel van onze leerlingen met succes hun praktijkexamen afleggen.

Het is echter belangrijk om te begrijpen dat het slagingspercentage niet alleen afhankelijk is van de kwaliteit van onze instructeurs en het lesmateriaal, maar ook van de toewijding en betrokkenheid van onze leerlingen. We hebben gemerkt dat sommige leerlingen, vaak met een niet-Nederlandse afkomst en een sterke wens om kosten te besparen, de neiging hebben om overhaast te werk te gaan. Ze willen snel slagen en dringen erop aan om vroegtijdig een praktijkexamen aan te vragen, zelfs als ze mogelijk nog niet volledig voorbereid zijn.

Dit overhaaste aanpak resulteert vaak in mislukkingen tijdens het praktijkexamen, en dat is teleurstellend voor ons als rijschool. Het heeft ook een negatieve invloed op ons slagingspercentage. We benadrukken graag dat overhaast leren vaak leidt tot hogere kosten op de lange termijn en vaak leidt tot spijt achteraf.

Aan de andere kant, leerlingen die gedisciplineerd het volledige lesplan volgen, hebben aanzienlijk meer kans op succes. In de regel slagen zij meestal na 20 tot 35 lessen, omdat ze de tijd hebben genomen om de benodigde vaardigheden en kennis op te bouwen voordat ze het praktijkexamen afleggen.

Bij Verkeersschool Regio Achterhoek benadrukken we de waarde van gestructureerd leren en het volgen van het lesplan om ervoor te zorgen dat onze leerlingen niet alleen slagen voor hun rijexamen, maar ook goed voorbereid en zelfverzekerd de weg op gaan. Ons doel is om kwaliteit en succes te waarborgen, en we hopen dat al onze leerlingen deze aanpak omarmen voor een bevredigend en succesvol rijleertraject.